AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Celoteh mengenai makan di pasar

Salam sejahtera kepada semua yang membaca entri kali ini. Tentu ramai yang tertanya bagaiman aku survive di dunia IPGKS Miri kan? Kenapa? Apa special sangat hidup di sini? Hehehe.. tak ada yang sangat special la, IPGKS Miri merupakan antara institut yang mendedahkan semua guru pelatihnya dengan suasana bandar. Kalau disebut bandar tu, tentu la kos hidupnyantinggi kan? Haaa.. tau tak per.

Jadi pada suatu hari diriwayatkan bahawa aku dan rakan-rakan aku memburu makanan ke pasar berbekalkan sisa-sisa tenaga yang ada. Jika dibelek dompet hanya ada RM***** sahaja. (=,=) syukur je la.. ada la rezeki kalau nak makan nanti.

Pertamanya kami berjalan ke arah kenderaan.. maklum lah.. jauh kalau nak makan di luar
Kedua, buka kreta.. beri taklimat keselamatan..HAhaha!!
Ambik gambar!! sempat!!
Jom!! Ikut aku ke pasar yang berhampiran untuk makan!
Ni lepas order.. makan la.. memang makan di luar lebih murah.. hehehe.. kena pandai cari la.. harga minyak? Minyak kreta ok.. masih berbaloi..
Lihatlah menu aku.. cuba teka!!
Minum sup!! hehehe!!
Makan bersama kawan memnag best. Jadi, kena pandai rancang keewangan la.. jangan beli barangan sampai lupa mengenai keperluan. Makan pun boleh dijadikan medium untuk berkawan dan berkongsi masaalah. Anda bagaimana? Bilakah kali terakhir anda belanja si dia makan cokelat? hehehe.. makanlah dengan bahagia..bukan bahaya gelojoh!! sekian.. hehehe  ~TQ(^^)~

0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...