AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Gambar Sinonim IPGKS Miri

Salam sejahtera kepada semua yang membaca blog yang sunyi sepi ini. HEhehe, kali ini Aku Malas nak kongsikan beberapa keping gambar yang sinonom dengan IPGKS Miri. Gambar ni merupakan panorama yang menjadi rutin di mata aku sebagai guru pelatih yang mengambil major Seni Visual.

Turun naik bilik kuliah, balik asrama dan riadah serta lain-lain gambar yang saya rakamkan. Semoga anda dapat menghayati detik-detik kecil di IPGKS Miri. Klik pada gambar untuk zoom in!

Suasana di dalam kelas, memang ada masa kita kena memasang LCD sebelum bentang. HEhehe.. berdikari..
 Ni adalah file-file yang di dalam kelas.. ada yang jatuh ditiup ribut, nanti aku kemaskan..
 Ni adalah kawasan air pancut (Kolam) di tengan bangunan pentadbiran.. 
Ni adalah bangunan pentadbiran.
 Kucing di tepi kafeteria.. jom makan!!
 Lepas makan balik bilik..
 Petangnya pula pergi ke GYM IPGKS Miri untuk beriadah..
Sekian, semoga beberapa keping gambar ini dapat memberi gambaran kepada anda bagaimana kehidupan aku di sini. ~TQ(^^)~

3 Comment:

Anonymous said...

Situ ada mesin cuci baju?

AkuMalas said...

@Anonymous Tak ada sebab belakang maktab ada servis laundry..hehe! thanks for Comment.

AkuMalas said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...