AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Kisah Bina Insan Guru di Sabah

Salam sejahtera kepada semua yang sudi lepak-lepak di blog yang malas ini. Ok, kisah dari aku yang masih study di IPGKS Miri kali ini adalah... Uit!! aku nak share cerita menarik di Sabah! Buleh bha kalau kaw!!

Gambar sebelum berangkat ke Sabah. Ini gambar di Airport Miri. Semua pakai baju hijau.
 Kan aku dah kata, semua pakai warna hijau!
 Ini adalah hari berikutnya di Sabah. Bersarapan bersama rakan sekelas.
 Petang tu kami ke zoo...
 Kami diberi taklimat dan diberi tiket selepas dikenakan caj RM5. Wow!! Murah!!
 Aku yang sedang diapit classmate. Yang paling hujung sebelah kanan tu penulis blog cokelat dan 7up!
 Ni lihatlah gajah.. besarnya tahi gajah!!
 Harimau yang besar!!Live lagi tuh!!
 MANJANYA!! pandai betul dia mandi..
 Slumber saja muka dia.. cute!! eh?bukan muka aku la!!
 Ni burung yang besar!! burung siapa yang besar?
 Pada hari seterusnya kami di sekolah..
 Bersedia menjalani BIG
Sekian sahaja perkongsian pengalaman di Sabah! Nanti aku share bebrapa keping gambar lagi la mengenai pengalaman di Sabah! ~TQ(^^)~

0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...