AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Perjalanan Menuju Kehidupan ( Miri Lai!! Lai!! )

Salam sejahtera kepada semua pembaca blog yang malas ni. Kali ni aku nak kongsikan beberapa keping gambar yang berkaitan dengan pengalana aku beberapa hari yang lalu. Gambar-gambar ini nanti akan menunjukkan beberapa rentetan kisah perjalanan aku balik dari kampung setelah musim cuti Hari Raya telah habis. Awww, masih tak puas bercuti? Hehehe.. be cool, kehidupan mesti diteruskan! Mempersembahkan gambar-gembar perjalanan dari Pakan - Sibu - Bintulu - IPGKS Miri !!

Gambar bawah time hujan di area Farley Sibu. Agak lebat lah... Jalan Lada hampir banjir.
 Ni lori di tepi kereta... senang jer dia rempuh kawasan yang dinaiki air.
 Lihatlah pada cermin tu, banyak kereta berbaris di belakang kan?
 Perjalanan bersama kawanku bernama Alfie Khan. Apa benda besar depan tuuu~
 Alamak!! Kemalangan!!
 Bintulu rest jap! Melawat ke rumah kawan! Beraya!


 Tiba di IPGKS Miri.
 Senja...
 Asrama ku.
Terima kasih sebab baca dan hayati gambar2 yang aku ambik ni. Malas nak cakap banyak, yang penting aku bersyukur kepada Tuhan sebab perjalananku selamat. SYUKUR..doa..AMIN (^^)

2 Comment:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

alhamdulillah... perjalanan selamat kan... :)

AkuMalas said...

Ya,syukur..biar lambat janji sampai. :)

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...