AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Biarkan gambar yang berbicara tentang jiwa.

Salam sejahtera kepada semua. Gambar akan berbicara... Betul ke? Aku nak cuba anda semua ok? Jangan lupa tinggalkan comment anda jika anda memahami makna lukisan di bawah. Oh! tema lukisan ini adalah kontra percintaan.Bukan kontrak percintaan!hahaha!Jom lihat gambar di bawah...



Sekian, selamat berhujung minggu. (^_^)


13 Comment:

Everything's Everythings said...

Hmmm aku rasa aku phm gmbar yg first tu..
bila ada duit barulah isteri kita cinta kt kita kan? xD
kalau xde duit mcm org sebelah kanan tu isteri dia asyik pikirkan duit je lol

Everything's Everythings said...

yg second tu xphm plak, main lukis2 atas pasir ke? xD

shinji izac said...

mereka adalah golongan yang gila harta,
bukan gilakan cinta... hahaha :)

AkuMalas said...

@Everything's EverythingsHAaaaaaaa!! yang pertama tu betul,yang ke dua pun betul. Main luki s pasir la tu!hehehe.. ok, ini maknanya.. Pertama, manusia jarang puas dengan yang ada.. dah dapat cinta,nak harta supaya lebih selesa dan untuk beri anak makan. Dah dapat harta (mungkin kahwin paksa) tapi nak cinta.. kerana cinta itu tidak dapat dinilai dengan wang atau mana2 harta..

Gambar ke 2 tu, simple jer maknanya.. Cinta kanak2 yang kita kata monyet tu paling best..x perlu harta..x perlu kredit telefon untuk msg..guna kertas jer..x perlu duit dinner untuk dating..x perlu tengok wayang..just main di taman sama2 untuk waktu petang pun dah ok. Tak sentuh2 dan tak orang marah..orang ingat kita berkawan jer.. kalau orang tahu budak2 bercinta.. makin diusik pulak!haha!!mak dan mak dia pun mula main besan!hahahaha! (>.<)

AkuMalas said...

@shinji izacYeah! almost right! swap terus pasangat tersebut. Moralnya..Bersyukur dengan yang ada.. hargai selagi masih bernyawa..kelak bila dah x ada..menangis darah pun x guna.. :-) Thanks! (^_^)

baby comel said...

paham.. cinta & duit xdpt dipisahkan =) hehe, (bercakap based on gambar kt atas la)

AkuMalas said...

@baby comelCinta.. yup.. walau pun banyak dugaan dan ketidak puasan sepanjang menjalinkan hubungan itu..kita tetap bersatu dan setia..cinta tidak dapat dipisahkan walaupun banyak kehendak dan halangan menyelubunginya.. Setuju Idea u. :) Thanks Baby Comel!

Encik H said...

ayat2 pada gambar yg 2nd tu best..

AkuMalas said...

@Encik HWah..tanks Encik H. (^.^) Tentu U ni blogger yang suka membaca! tahu bersajak kan?

Encik H said...

errr..tak tahu..>.<

AkuMalas said...

@Encik H +o+ hohohohohooo! tepuk dada tanya selera!!hahaha!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

sangat jelas gambaran lukisan 1st tu...

realiti kan... segelintir manusia.. lagi suka memandang wang ringgit dan kekayaan..

AkuMalas said...

@C.M.A @ CikMoonAdnan Memang... dimana cinta sejati sebenar? adakah pada butanya cinta itu atau.. celiknya material itu?

pada pandangan saya.. seimbangkannya.. jika seorang itu lebih kepada material..kita bimbing dia sebagai pasangan yang baik ke jalan yang benar agar tidak dipeluk harta itu 24 jam..

kalau dia terlalu hanyut dalam cinta..bimbinglah dia mengejar kejayaan agar tidak leka.. (^^) setuju Cik Moon?

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...