AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Mengapa aku tak dapat deactivate akaun F***BOOK?


Salam sejahtera kepada semua yang membaca penulisan kali ini. Aku tak dapat keluar dari Facebook lah! Why? Log in dapat, tapi comment dan semua tak dapat. Adakah aku dah kena blok? Apa kesalahan aku? Gambar di bawah merupakan masaalah yang sedang aku alami sekarang. Apa yang sedang terjadi sebenarnya?




Adakah Facebook tak nak kita keluar dari rangkaian mereka? Bagaimana dengan maklumat aku? adakah mereka telah menggunakan facebook sebagai web untuk mendapatkan maklumat dan rahsia individu? Bayangkan kalau menteri kita menggunakan FB sebagai medium berkongsi maklumat sulit (Chat Box / Private comment ) adakah mampu pihak ketiga (Hackers) mengesan dan mendapatkan maklumat sulit itu? Tepuk dada tanya selera.


Any idea for this problem? Any solution?
I can't comment, I cant like picture, comments, link and many more, I also cant deactivate my Facebook account. And also... I cannot submit my report to facebook about this problem. I only can log in and sit down watching my facebook...

6 Comment:

Hnahdy said...

hana xleh nak save pasword baru.huhu

RazFiRa said...

hmmm tak pernah jadi lak camni..slalu ok je kalau nak deactivate

AkuMalas said...

@Hnahdyya..x dapat.sedihnya.. :-(

AkuMalas said...

@RazFiRaKan? aku dah check dalam google..banyak kes serupa macam ni..now Im the one who feel the same thing. aduh..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmmm xpernah hadapi masalah gini....


AkuMalas said...

@C.M.A @ CikMoonAdnanKali pertama mengalami ni. Peliknya, saya search google.. rupanya masaalah ni dah lama dah.

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...