AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Kemana menghilangnya Blogger Chocolate & 7UP?!



Salam sejahtera kepada anda yang sedang berada di luar sana. Kali ini aku ingin menyiasat kemana hilangnya blogger cantik yang aku kenali ini! Dulu selalu aku melihat dia update entri dia yang kebanyakkannya adalah mengenai kisah hidup beliau, kini sangat jarang dan blogger cantik ini memasukkan entri. Dengar khabar dia ni ada broadband, tak kan ada masaalah internet connection? Mungkin masaalah kekurangan sumber bahan atau idea untuk menulis entri?

HAhahaha! Ok..ok.. Sebenarnya dia ni adalah classmate aku. Terkejut juga bila mengetahui dia ada blog, bila ditanya di dalam kelas.. dia tak nak mengaku. Dia tak nak orang di dalam kelas kami tahu mengenai kewujudan blog beliau. Apa yang disembunyikan? Mungkin blog tersebut diggunakan untuk meluahkan perasaan ketidak puas hati terhadap individu di dalam kelas? Tetapi, setelah aku baca blog tersebut.. tak ada juga unsur keluhan dan luahan perasaan. Kebanyakkan adalah mengenai jiwanya dan pendapatnya. Apa yg specialnya, dia ni ada satu lagui blog mengenai kraf yg saya yakin dihasilkan oleh dirinya.


Dalam blog beliau iaitu http://anyslifestory.blogspot.com ada banyak gambar, itu yang aku suka. Saya paling suka gambar hari raya beliau bersama keluarga yang tersayang. Well, harap-harap si blogger ini akan post enteri dalam masa terdekat ini. Seronok juga membaca pandangan dari seorang gadis / wanita yg pendiam dan pemalu seperti beliau. Apa lagi bila membaca entri mengenai seni-seni dan pengalaman beliau. Bye3!

4 Comment:

Hnahdy said...

hana pun xnak bagitau pasal blog hana dekat budak kelas. tapi terkantoi sudah.. diorang cari search bahan.

AkuMalas said...

@HnahdyYe la..budak2 sekarang..pandai2 belaka. Susah nak sembunyikan diri di dunia web.

anna_annisa said...

bro chrisroyston...haha sy bru tjumpa & tbaca entri kmu ni..e2 pun sebab senior sy seacrh dlm google, tiba2 muncul muka d c2 hihi...x ilang pon. Cuma d kg mmg susa mau update blog

AkuMalas said...

@anna_annisaWahahahaha! kesiannyer awak.heheheh!x apa la tu..nanti u update la..banyak cerita sepanjang perktikal nanti kan?

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...