AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

10 cara menjadikan Facebook lebih sempurna


Salam sejahtera, kepada semua. Di sini aku ada idea bagaimana nak menjadikan laman web sosial yang terkenal iaitu Facebook menjadi lebih better than before. Saya yakin dengan idea yang merepek ini ia akan menjadikan facebook benjadi dunia kedua u all. Sehinggakan anda tidak mahu log out dari menggunakan facebook. Berikut adalah idea-idea aku:

1. Anda akan mendapat gajaran bagi setiap "Like" yang anda dapat.
2. Anda dapat tahu siapa yang save picture anda.
3. Sesiapa yang menggunakan nama samaran akan dikenakan caj.
4. Makin lama anda melayari facebook, makin banyak ganjaran.
5. Wallpost yang berbaur isu negatif akan dikenakan denda atau caj.
6. Facebook akan mengingatkan pengguna untuk memperbaharui gambar profil.
7. Mampu mengesan penggunaan gambar profile palsu.
8. Setiap aktiviti positif akan dikenakan ganjaran.
9. Pengguna bahasa yang betul dan tepat akan diberikan pelbagai kelebihan.
10. Ada pelbagai anugerah pengguna Facebook bagi setiap negara. Sehinggakan ada rancangannya di siaran TV atau Astro.


Sekian sahaja, ini idea aku sahaja. Waktu blur sebegini aku nak paksa otak aku berfikir agar aku tak gila kalau tak ada benda yang difikirkan dikala sunyi macam ni. Nampaknya tak lama lagi cuti akan tamat. IPGKS Miri akan menyambut ketibaan aku. Sekian.


0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...