AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Kawasaki z 250 Dilema 250cc yang lain.

Hello, sekali lagi aku mengulas sedikit tentang KAwasaki Z 250. Ada yang memanggil motor keturunan Z ini streetfighter type, ada panggil naked ada panggil superbike. Aku panggil ini sebagai jentera Z 250 sahaja la. Aku bukanlah pengulas superbike profesional. CUma minat ini menjadikan aku rajin bertanya dan test motor ni.

Inilah jentera KAwasaki yang aku ingat kecil namun agak BESAR!! sebab aku berdiri di samping ZR6 Kawasaki dan aku mendapati kedua-duanya agak sama! Erk, dari segi saiz aku tertarik la dengan dua-dua motor ni. Namun aku hanya mampu memilih kategori 250cc sahaja buat masa ni. ZR6 tu usah dikata, memang power la.. cuma saiz mereka tu hampir sama hehehehe!


Jom lihat gambar KAwasaki z 250 yang aku ambil dari Google Image. You all tapi jer Z250. Gambar macam ni akan keluar. SAbar yer, kalau ada kesempatan, aku akan share gambar aku naik motor ni. dan compare saiz dengan 250cc yg lain.

  Look, saiz Z250 ni agak besar kan? Di tepi sebuah kereta tuu.. Nice pict from Google.

 Perbandingan dengan saiz KAwasaki Ninja 250.

Antara gambar yang terdapat di Internet Google. Banyak sudah Modifikasi yang boleh dilakukan terhadap model ini. 






0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...