AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Suasana Sekolah Pedalaman Sarawak SK Sugai

Sekadar nak ambik mood sebelum mengetahui lokasi ditempatkan...

Tak lama lagi bakal-bakal keluaran IPGM akan ditempatkan di sekitar Sarawak. PISMP menyediakan guru yang telah melalui kursus Bina Insan Guru yang menekankan semangat survivor di hutan. Hehe! Kira dah pandai berdikari lah tu, bukannya lagi budak berhingus.

Salam sejahtera kepada semua, pagi tadi aku membuat keputusan untuk membawa kereta rally yang cabuk itu berlumba ke 2 buah sekolah pedalam yg ada di kawasan Sarikei. Sekolah tersebut buat masa sekarang disenaraikan sebagai sekolah P1. Tak lah sesukar mana tapi, payah juga nak bawa kereta sebegini. Berikut merupakan antara gambar dari SK Sg Sugai area Pakan Sarikei.

 Taman bunga di hutan
 Bilik guru di atas bukit kecil
 Asrama Puteri di hujung sana
 Boleh tahan budak area ni.
 Rumah guru yang stay
 Bukit dan bukit kecil
 Rumah hijau dan taman sains mini.
 Punca elektrik 24jam
 Laluan ke sana
Rumah guru

0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...