AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Selamat hari ibu

Salam sejahtera kepada semua yang membaca blog si Pemalas ini. Aku miliki seorang ibu yang tidak memiliki taraf pendidikan yang tinggi. Dia hanyalah seorang surirumah dan tak tahu banyak sangat tentang dunia yang serba moden. Kalau diminta "Shut Down" Laptop, dengan relax jer dia akan off terus pada suis utama kat dinding. Silap-silap meletop laptop tu sebab bateri dah x der. Ya mak aku memang tak pandai... Kalau diberikan phone baru a.k.a "touch Screen" dia ambil masa 1 minit untuk angkat phone kala ada orang call. Tak tahu nak tekan apa. Kalau nak call kawan, dia panggil aku atau adik untuk bantu.. Ya, mak aku memang x pandai..


Tapi, kerana mak yang tak pandai ini, kami adik beradik bernyawa. Kami hidup dan berjaya. Dialah tukang masak Master ceff kami, dialah Badut Raja Lawak kami, dialah Doktor dan Nurse kami bila demam, dialalah tukang baca Doa untuk kami sebelum makan.. sebelum bertolak naik kereta.. sebelum segalanya dialah yang dulu. Ya, mak aku memang tak pandai.. Tapi mak aku awsome dan Hebat mengalahkan orang yang ada sijil dan pingat. I love u mak.

゚・✿ヾ╲(。◕‿◕。)╱✿・゚ Happy Mother's Day ゚・✿ヾ╲(。◕‿◕。)╱✿・゚

1 Comment:

.patzy. said...

chris! pat here..i got new blog..come n read~ http://thebloomingflowerofborneo.blogspot.com/

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...