AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Dalam hati nak pelihara Platypus

Kelihatan Comel
Asyik-asyik kucing jer yang aku sebut jika orang ada menanyakan apa binatang peliharaan yang aku minat. Apa kata kali ini aku jawab aku nak pelihara  platypus. Platypus merupakan mamalia yang mampu hidup di darat dan juga menghabiskan masanya di sungai. Saintis mengekaskan haiwan ini sebagai spara aquatik dan ia merupakan antara mamalia yang bertelur di dunia ini.
 
Macam itik
Platypus juga dikenali dengan nama saintifiknya Ornithorhynchus anatinus. Ia mampu hidup selama 17 tahun dengan menghabiskan masa sebanyak 14 jam untuk tidur dalam masa sehari. Iaitu lebih dari 50% dari hayatnya dihabiskan dengan tidur jer. Haiwan ini mampu membesar sehingga 50cm untuk jantan dan 43cm untuk betina dengan berat purata 0.7-2.4kg.

Ini dia Perry The Platypus
Tiba-tiba aku sebut platypus ni yer, buka apa.. hari tu aku temankan sepupu-sepupu aku yang kecil molek semuanya menonton animasi di Cartoon Network. Ada satu watak tu yang bernama Perry The Platypus, muka jer nampak bodoh tapi dia sebenarnya seekor Ejen perisikan yang sangat hebat dalam menentang kejahatan di kawasan kejiranannya.

Thanks sebab baca blog Aku Malas.
Sumber:

0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...