AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Sekolah Pedalaman Yang Kecil dan Jauh


Sekolah Kebangsaan Nanga Ju, Julau merupakan sebuah sekolah yang kecil. Ia merupakan sebuah sekolah yang menjadi pusat menimba ilmu untuk tiga buah rumah panjang di hulu sungai Mujok. Aku dah menulis banyak tentang sekolah ni dalam blog peribadi ni, kalau nak tahu extra tentag sekolah ni sila-silakan lepak kat http://sknangaju.blogspot.com/. Mana lah tahu, anda mungkin nak melawat ke sana atau, adakah anda merupakan bakal guru yang akan berkhidmat di sana. Hehehe!




Gambar-gambar di atas telah diambil oleh seorang jurufoto Amatur, haha! cewah, terus dapat gelaran jurufoto Cikgu Simon July. Beliau merupakan PK-KK sekolah ni dan merupakan guru yang paling lama berkhidmat di SK Ng Ju. Sekian.

3 Comment:

Ayuni Kamalia said...

Salam cekgu. Nak tanye, kat sk nanga ju, julau tu ade elektrik tak malam-malam?

Anonymous said...

Salam cekgu. Nak tanye, kat sk nanga ju, julau tu ade elektrik tak malam-malam?

AkuMalas said...

@Ayuni KamaliaHello, di sini ada elektrik 24jam. selagi pembekal minyak masih menghhantar minyak untuk generator tepat pada masanya.

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...