AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

3 Gambar Berbicara

Salam sejahtera kepada semua yang layan blog pemalas ini. Ya, Aku Malas dah post benda memandangkan hujung tahun ini banyak event di sekolah. Makin sekolah nak tutup makin lah banyak event yang nak berjalan. Ini membuktikan bahawa institusi pendidikan di negara kita mampu memenuhkan masa lapang anak anak kita.

Ok,tujuan aku tulis benda ini adalah untuk copy paste gambar yang boleh dikatakan menarik bagi aku dan peminat peminat bike di serata donia.

3 gambar tersebut menunjukkan apa yang orang buat dengan bike mereka. Aku terfikir juga, mereka ni sengaja atau nak menyindir. Haha! Tapi memang hebat juga kalau sampai guna bike untuk berjual sayur. Kat sini kita jaga bike macam jaga emas permata. Tapi gambar ni.. Hmmm.. Hebat.haha!!

Credits:
Google Image Engine
Pemilik gambar. Ada watermark mereka pada gambar tu.thanks.

Lihat abang kita ni. Relek jer jual sayur guna Kawasaki Z1000 dia. Bike bernilai Rm80K ini dilayan begini? Memang kaya jadi petani moden kan? X mustahil beb.. Jual sayur dapat Rm100 sehari + Rm20 untuk caj ambil gambar dgn bike. Kalau sebulan? Rm3k lebih!! Kalah gaji cikgu.haha! 

Ni lagi seorang. Laya bike baru. Yamaha R25 tahun 2015. Sampai mody letak almari kat belakang utk jual sayur!! Kaya..kaya..
 Memang otai..memang kreatif.Honda CBR 250 akhirnya jadi bike sayur.

0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...