AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Kawasaki KX 125 Motocross Gila!

Kawasaki KX 125. Apa ada pada 125cc?!! Sekali aku beli sebiji... GILA KE APA!!! BIKE KE ROKET BENDA NI?!! dengan kuasa yang ada,tidak hairanlah motocross KX 125 adalah jentera yang harus digeruni.

Cuba tuan puan bayangkan. Pada gear ke-4, bike ini masih dapat whillie!! Kelajuan dia memang tak setimpal dengan cc yang kecil! Maklumlah 2 lejang. Jika dibandingkan denga  4 lejang 125cc dia bersamaan dengan 250cc 4 lejang. Dah lah ringan ( 85kg ) power lagi. Tak hairan bike ni illegal di jalan raya. Hanya untuk kegunaan offroad.

Apa kata Aku Malas compare dengan KAWASAKI KLX 150. Hehehe!!

Okay, ini boleh aku buat. Sebab aku ada KLX 150 juga. So.. Mari bandingkan mereka.

Max power dari enjin
KX 125 (30.2kw)
KLX150 (8.6kw)

Enjin
KX125 ( 2 lejang )
KLX150 ( 4 lejang )

Tork dia kasi kaw kaw
KX 125 (26.5N)
KLX 150 (11.3N)

Berat bike nak bawa terbang
KX 125 (87kg)
KLX 150 (110kg)

Minyak penuh penuh
KX125 (8.2L)
KLX150 (7L)

Ketinggian.. Tak sampai kaki aku
KX125, 3 inch lebih tinggi dari KLX150

Fork depan
KX125 USD Kayaba
KLX150 fork biasa Showa

Demikianlah celoteh aku serba ringkas tentang motocross KX125. Thanks sebab sudi baca.Nak tahu bike mana aku rasa sedap? KLX150 memang selesa tapi dia kurang dari segi power. Kalau aku main trail ke sekolah aku akan pilih KLX150. Tapi, kalau aku datang gila @ emergency nak balik lekas ke sekolah hulu.. Aku pilih KX125. Tapi, bike ni x ada lampu. Bateri pun tak ada.. Maklumlah.benda racing. Plung and play. Kunci?!! Jangan buat lawak lah.. Mana ada kunci. Ini kan Motocross Sekian.

0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...