AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Makanan biasa di Sarawak.

10 Dec 2015- Nasi sikit. Sayur banyakkan.. Bontot ayam tu tak wajib. Sebab mak request so aku masak jer. Kepak ayam on the way.hahaha! Biasanya agihnya 1:2:2 untuk Karbohidrat Protin Serat atau sayur.

Sekian.

Alamak.. Ini tak boleh ni.
Timun. Kombinasi yang elok.
Cili hujau digoreng gula.
Dabai!! Oh my...

2 Comment:

mun said...

cili hijau digoreng dgn gula? waa..1st time tau ni.. bleh dicuba ni..

*lama saya x menyinggah blog kamu...

AkuMalas said...

@mun silakan silakan.hahaha!! Boleh cuba. Aku amat menggemari menu ini.hehehe.jangan lupa letak gula dan bawang merah cukup ya.nak ekstra kaw? Tambah belacan sedikit.

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...