AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

(".") Kenapa Pilih Nama ini?

Cuba search Google perkataan "Malas" Ada yang kreatif.. ada yang negatif.. ada yang pasif maknanya.. Jadi Blog saya ni lebih kepada apa?

BLa..bla..bla..Kenapa,Mengapa,Bagaimana,Dimana,Siapa... Kamu dan aku disatukan oleh satu perasaan ingin tahu. Perasaan ingin tahu membuatkan semua terasa puas seandainya ketemukan jawapan dan berasa tidak tenang. Aku penggemar seni fotografi, suka berkongsi persoalan dan berkongsi pendapat mengenai kehidupan. Mengapa aku memilih nama "Aku Malas"? Nama ini amat istemewa, kerana ia sangat sinonim dengan kita. Ia membuatkan kita lebih maju... BETUL!! kerana kita malas, kita mampu mencipta lift dan vacum cleaner... Kita memudahkan kerja dan menjimatkan masa kerana kita malas nak berkompromi dengan benda remeh. Tapi di sini kita akan melihat kisah2 yang ada dalam dunia tempatku berpijak. TQ. Ni dia.. saya copy paste dari wall saya.

Kerana malas kita rajin berfikir akan cara untuk memudahkan kerja kita. (^^)

0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...