AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Lupakan aku...

Salam sejahtera kepada semua pembaca semua!! Ok!!! nampaknya tugasan semester kali ini semakin menemui penghujung nya! Kesibukan itu telah menjadikan aku lalai dalam mengupdate blog aku!apuuu!! kati tau pia?!! (Bahasa Iban)

Gambar 1. Karya Digital yang aku hasilkan untuk tugasan tahun ini. Digital ART!! Guna Paint + Photoshop. 


Kalau aku x busy apa akan aku buat?!! So, aku pun manusia biasa, cuma aku pandai sikit la agih masa untuk menikmati kehidupan ini walaupun busy dengan tanggung jawab di sekolah. Ni senarai perkara yang aku lakukan bila x terlampau busy:

1. Update Blog
2. Baca mangga di internet (Kartoon mangga jepun) di www.mangapanda.com
3. Melukis
4. Tonton Movie / Dokumentari / National Geo.

Jadi, LUPAKAN AKU wahai tugasan yang kian aku finiskan! Demikianlah kisah di IPGKS Miri! Hahaha! selamat berjuang kepada anda semua!!

Gambar 2. Lukisan kali ini menggunakan pen. 

Gambar 3. Lukisan aku dipamerkan berhampiran dengan seorang blogger dari IPG juga! Klik dia punya blog sini--> http://anyslifestory.blogspot.com

Thanks sebab lepak di blog yang malas ni. Sorry sebab aku malas update blog yerr.. sebab ada benda yang lebih penting kena aku lakukan, kerana aku malas nak meninggalkan tanggung jawab yang ada. Love u all! Hehehe! (^^)

0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...