AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Rakyat Malaysia Tercinta Tentu Tahu Jawab Soalan ini.

Salam sejahtera kepada semua pelawat blog Aku Malas. Semoga anda sedang berbahagia di sana di samping yang tersayang. Memandangkan ramai yang tak pernah melihat gambar di bawah, Maka aku akan sediakan soalan yang senang kepada anda semua untuk dijawab sebagai rakyat Malaysia. =)

Soalan 1.
Sila namakan 2 individu yang anda kenali pada gambar di bawah.


Soalan 2.
Sama seperti soalan di atas


Soalan 3. 
Siapakah individu yang sama pada dua gambar di bawah.


Soalan 4.
Berapakah umur anda? Sudahkah anda mendaftar sebagai pengundi?


Sekian sahaja dari Aku Malas kali ini. Ingat yer, siapa yang dah layak mengundi, silalah daftar dan turun mengundi. Masa hadapan negara dalam tangan anda. Jangan asyik pot pet sana pot pet sini. Do ur best as a 1st class citizen in our glorious country! (^_^) Sekian! Love u all.

Sumber Gambar : http://mediamalaya.com/gambar-datuk-seri-najib-tun-razak-masa-muda-bersama-keluarga/

1 Comment:

Encik H said...

patutnya aku dah boleh mengundi kali ke-3..tapi nampaknya utk upcoming PRU nanti, aku baru mengundi kali ke-2..:D

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...