AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Ini barulah cantik dan cute!!

Aku nak ada anak suatu masa nanti. Mesti la, sebab aku normal, maka aku nak ada keluarga. Tak kan aku ni dah kahwin nanti tak juga ada anak, tu ada masaalah lain tu.. Hahahhaa! Well, memandangkan aku ni mengidamkan ada anak untuk 1..2..3..4..5..6.. mungkin 6 tahun akan datang, so aku postkan di sini la beberapa gambar. Aku Malas mendifinisikan ini barulah anak-anak cantik dan cute!! 
Anak adalah anugerah dari Tuhan, sememangnya kita tidak akan tahu bagaimana keadaan anak kita nanti, seperti ibunya ker.. macam ayahnya ker.. lembut ker.. ganas.. cacat or banyak lagi. Apa-apapun kita mesti menerima semuanya dengan seadanya dan panjatkan dengan kesyukuran. Anak adalah bukti cinta antara dua jiwa. Sayangi mereka. Sekian.. (^_^)

4 Comment:

baby comel said...

comel sungguh! geram tengok awek2 kecik molek kt atas tu

AkuMalas said...

@baby comelYang pertama tu best!

hana hadi said...

kalau lah suatu hari nanti hana dapat anak kembar.. weeee seronok :)

AkuMalas said...

@hana hadiWahhh..rezeki tu!! dapat kembar!

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...