AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Vitamin untuk mindaku

Salam sejahtera, dikala kita hidup di dunia ini aku merasakan makan sahaja tidak memadai untuk membuatkan jiwa dan tubuh ini menjadi kuat. Ada masa aku perlu menelan idea untuk menjadi kuat. Jadi, kali ini aku nak kongsikan beberapa ayat yang membuatkan aku tersenyum dalam menghadapi kehidupan ini.

Dalam menghadapi kehidupan ini, kita hendaklah sentiasa cuba bertanya kepada diri kita agar kita sedar dan tidak hanyut dalam keasyikan menikmati kehidupan ini. Sekian.

0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...