AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Instagram seketika

Disebabkan kemalasan tahap gaban ni aku pun hanya postkan gambar instagram di sini. Berikut merupakan antara gambar yang aku tangkap sepanjang lama tak post sesuatu di dalam blog ini. HAhaha! jangan risau gang, aku selalu update dengan blog2 yang aku follow, aku suka bangat blog yang post pasal isu politik hahaha! well, x ada kaitan dengan gambar yang akan aku selitkan ini.









Hey, im here.. dah la.. aku nak tidur. Ke hulu ke hilir mencari ilmu. Perlu tidur nampaknya, manusia biasa aku ni.. pandai letih.hehehe..Nite. Namun, setiap kita ada sesuatu yang luar biasa.. perjuangan..

Mari belajar bercinta

Damn lah, aku bukannya pandai mengajar u all bercinta. Namun kalau bab jiwang ni aku ni boleh tahan juga, hahaha! well, aku kali ini mempersembahkan karya yang malas. Lama dah tak post, sorry semua.. aku ni busy sebab baru habis Internship untuk PISMP di IPGKS Miri. Nah, terimalah karya yang aku malas buat ni..




Maafkan aku sebab jiwang sekita. Seperti aku si peminat filem romantik seperti Twilight, sememangnya benda ni x menjejaskan reputasi aku sebagai lelaki sejati jika berjiwang seketika. HAhaha! Normal bha.. Bye2. (^_^) Terima kasih sebab lepak sejenak di sini.

Gambar bersuara ( Koleksi Instagram Aku Malas )

Hello hello helloww! Ok, today i want to share with all of you some of my life. Ini adalah antara gambar yang berjaya aku tangkap menggunakan kamera dan aku telah menggunakan filter dalam Instagram untuk menyerlahkan lagi pencahyaannya agar ia memberi impak dalam penceritaan kali ini. Oh ya, kalau anda tak tahu apa itu instagram klik post aku ni. Apa itu instagram..? allright! Mempersembahkan cerita dari IPGKS Miri:

Suasana pagi di Miri Sarawak

Budak ni pandai-pandai ambil gambar sendiri guna phone aku.

Dia ni nak ke New York, so dia lukis statue of Liberty, but.. macam salah jer? hehe..

I love this blue sky

On the way balik.

Our school team win!

This is not my cat.. But I love this cat.

Thanks to someone who give me this.

School activity.

Draw on my own hand.

Silver Spoon!

The sun rise.

S.K Merbau Miri Sarawak.

Thatz me!

Hello again kitty!

Koyak glove aku..

Liew and Toyota Avanza.

Training day.

My children.
Thanks for hanging by, Happy blogwalking to all of u out there. Aku ni agak BZ dengan Internship at S.K Merbau, tu la banyak picture kat sekolah. Hehehe, Bye2. See u all later! (^_^)

Instagram and cloud

Salam sejahtera kepada anda yang sedang melayari internet. Kali ini saya nak tunjukkan hasil tangkapan gambar yang aku buat dan setiap gambar tersebut telah diesit menggunakan filter di dalam perisian Instagram. Mempersembahkan gambar awan.. Indahnya ciptaan Tuhan.

Pemandangan sewaktu subuh di sebuah sekolah di Miri Sarawak

Inilah suasana senja di IPGKS Miri.

Awan mendung di Sekolah Kebangsaan Merbau Miri.

Suasana cerah di Miri.

Awan mendung di sekolah.
Melalui gambar ini, aku dapat kongsikan suasana yang memiliki keindahan. Adakalanya kita terasa sangat kecil apabila melihat segala yang kita miliki dibatasi oleh luasnya awan. Sekian, bye2 (^_^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...