AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Can I Talk About CBR 500?

Hello there! Aku telah membaca sedikit sebanyak tentang jentera ni dan ia telah menjemput minda aku untuk mengulas jentera CBR 500R ni. Honda telah memasarkan jentera CBR ini dalam 3 versi, versi CBR500 , CB500F dan CB500X.

CBR 500 R

CB 500 X

BC 500 F
Sebagai penggemar motosikal, aku merasakan jentera ini mampu dimiliki dengan harga yang sesuai dengan keadaan semasa. Berbekalkan modal sekitar Rm30k anda mampu memiliki jentera ini. Banyak yang telah mencuba jentera ini dan hasilnya jentera ini banyak mendapat respond memuaskan daripada pengguna. Dengan kekuatan enjin sekitar 500cc, ia mampu mencapai kelajuan sekitar 180km/j dengan mudah sahaja. Itu pun sebelum dimodifikasi. Berikut merupakan sfesifikasinya:

Klik gambar untuk Zoom.


Ada yang menyatakan bahawa selepas memasukkan gear ke-6 enjin jentera ini masih lagi mampu memberikan kuasa tujahan yang tinggi. Ini bermaksud jika sedikit modifikasi dilakukan pada sistem sporket dan gear, semestinya jentera ini mampu mencapai kelajuan yang lebih tinggi. Apa-apapun jom kita lihat koleksi gambar yang aku peroleh dari google.0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...