AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Soal Minyak Honda CBR500R & Kawasaki Ninja250


Memang mengejutkan bagi aku apabila mengetahui bahawa Kawasaki Ninja250cc/300cc dan Honda CBR500R menggunakan kadar minyak yg hampir serupa! Iaitu pada kadaran 1 liter untuk 22.3Km! Sumber ini diperoleh dari MotoUSA yang banyak mengulas serta membanding pelbagai jenis motorsikal. Mari kita bandingkan dengan Kawasaki ER6 yg memiliki kuasa sekitar 600cc. ER6 menggunakan 1 liter untuk 15.6Km. Iaitu kurang jaraknya sebanyak 6.7km. Mungkin disebabkan rekaan enjinnya untuk prestasi dan kuasanya yang lebih besar menyebabkan ia memerlukan lebih bahan api untuk bergerak.


0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...