AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Kucing Mahal sesat di pedalaman?Sedang-sedang aku lepak di kawasan rumah panjang di SK nanga Ju, Julau. Aku terjumpa seekor kucing yang tidak seharusnya berada di kawasan pedalaman. Memperkenalkan Mr. Garfield. Itulah nama kucing tersebut yang diberikan oleh masyarakat setempat di sini.
 

Seronok juga melihat kucing ni menyepahkan buah lada yang dijemur di luar rumah panjang di sini. Dengan segera aku kembali ke kawasan sekolah untuk ke bilik. Aku nak mengemas benda-benda yang harus dikemas. Sebab, kalau aku lewat, tentu sukar berjalan di kawasan semak-samun ni. Bye-bye Mr. Garfield SK Nanga Ju.


0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...