AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Hari Guru Yang Pertama Buatku

1 April 2014 adalah tarikh peting dalam hidupku, aku secara sah telah menerima jawatan sebagai guru di sebuah sekolah yang terletak jauh dari bandar. Banyak perkara yang terjadi sepanjang usia dan tarikh itu. Namun perkara yang paling penting adalah pengalaman menyambut Hari Guru di sekolah pertamaku, SK Nanga Ju.


Perasaan terharu menyelubungi hatiku, di sini sambutannya tak semeriah di sekolah bandar. Namun aku dapat merasakan keikhlasan murid-muridnya bertungkus-lumus menyediakan kad ucapat napa bantuan alatan moden seperti printer dan komputer. Tiada kedai yang menjual kad dan hadiah. Hadiah yang aku terima pada hari yang bermakna ini hadir dalam banyak bentuk. Namun, tercalit juga senuman di bibirku apabila menerima kad dari murid-murid. Kerana nama aku telah dibakukan kepada Bahasa Malaysia. Daripada Cikgu Chris kepada Cikgu Keris.. haha! Nasib tak Keris Taming Sari.

Gambar anak-anak kelas Pra

Suasana dari atas pentas

Sesi berjabat tangan dan memberi hadiah

Banyak juga yang aku dapat

Haha.. kena lindung sikit muka aku.

Dengan ini aku mengucapkan Selamat hari Guru kepda semua guru yang telah mendidik aku. Thanks.

0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...