AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Siapa Dapat Teka Bike Ini?

Sedang aku berjalan bersama teman gue si Franco akhirnya kami telah follow sebuah bike yang berwarna merah darah. Ngaumannya seperti bunyi 4 silinder namun memiliki paras rupa yang slim lentik dan nostalgic. Entah, terasa gerun di hati dan misteri menyelubungi jiwa kerana aku tidak pasti bike ini asalnya dari bumi atau planet Marikh si merah misteri. Akhirnya kami mendekati rida / rider tersebut. beliau mempersembahkan dirinya sebagai Mr. ( Mask Rider ) D'Son. Akhirnya kemi melepak dan menyedut kopi sambil bercerita tentang bike beliau. Anda dapat meneka bike berkanaan? Clue pertama.. ia adalah keturunan Kawasaki. 

Lihatlah lampunya. Bike apa ni?

Tengok piping dia. 4 tube beb!

Erkk, ekornya yang dah diberi sentuhan. Sukar diteka jenis apa bike ni. Unik.

Razor sharp tail!

Setahu aku, tak banyak bike yang ada salur intake macam ni. Alien!

Memang identiti bike ni. Siapa dapat teka?
Ok, dah puas melihat petunjuk-petunjuk tentang misteri bike ni? bagi pengemar bike, tentu mereka kenal bike Kawasaki apa ni dengan hanya melihat lampu dan air intake dia. ini adalah Kawasaki ZXR 400 kalau tak silap gue. Kalau nak lihat bike superb ini yang factori punya lihatlah di bawah. Sekian.

3 Comment:

Frank Fortyeight said...

its 250 actually ....

AkuMalas said...

@Frank Fortyeight Yup, lama dah tahu. Tapi, sengaja tulis sebab terasa kena makan jer bila kawan kata itu jentera 400cc. hahaha! x apa.. asal kita dah post dan share. Hehe!

burn bp said...

Motor ini ada 2 version(zxr 250), yang awal2 bermula daro tahin 1989 hingga 1973 mempunyai 45hp dengan kapasiti 250cc. Version ke2(zx2r 250) bermula dari 1974 hingga 1979 mempunyai 40hp saja selepas kerajaan jepun menghadkan kuasakuda pada motor 250cc. Motor yang seangakatan dengan Honda CBR 250 RR yang mempunyai 4 piston dengan 4 lejang. Motor legend zaman aku muda dan aku masih mempunyai kuda besi ini.

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...