AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Kali pertama makan Laksa

Aku bukanlah blogger yang suka menulis tentang makanan tetapi kali ini rasanya lama dah aku tak tulis tentang makanan setempat. Apa yang istimewa kali ini adalah aku sengaja nak cuba makanan yang tidak pernah aku makan selama ini iaitu laksa. Selama ini aku selalu dengar nama-nama laksa seperti laksa sarawak laksa itu laksa ini dan kali ini aku nak cuba laksa Paris.

Ini bukan laksa orang eropah walaupun nama dia Paris laksa. Ia merupakan meniup makanan yang terdapat di sebuah kedai makan bertapak di Pakan, Sarikei Sarawak. ( kalau dalam poskod 96510 Pakan Julau ).

0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...