AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Hijau C 70 Yang Sesat

Salam sejahtera diucapkan kepada semua pembaca blog manusia yang malas ini. Dalam keadaan malam ini aku sempat juga mengambil beberapa keping gambar sebuah motosikal yang boleh dikatakan lebih tua dari aku. Mempersembahkan Honda c70.

Motosikal ini dicipta pada sekitar tahun 70-an. Tuan punya motosikal ini menjelaskan bahawa beliau membeli rangka motosikal itu pada harga yang murah dan menghidupkan jiwa motor itu dengan memasang aksesoris padanya. Kos rendah itu saja hanya sekitar 300 ringgit tetapi essesories termasuklah tempat duduk dan pelindung chrome melebihi lima ribu ringgit.

Lupakan sahaja terdapat lebih dari 5 buah motosikal c70 honda yang masih dapat bergerak. Yang lain hanya tinggal rangka dan enjin sahaja.

Kelihatan masih menawan walaupun tidak seratus peratus di modifikasi
Perhatikan di hadapan motosikal itu kelihatan arca ataupun sesuatu yang sedang berdiri
Mungkin perlukan sedikit sentuhan lagi namun masih kelihatan menawan pada usia yang lebih tua dari aku.
Kasih sayang pemilik dikongsikan bersama dengan peminat yang berada di lokasi
Pak Ung Workshop!! Tempat lepak si C 70 Hijau.

0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...