AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Sejenak di Autoshow Sarikei

26 NOV 2016 - Pesta buah-buahan atau Pesta Nanas merupakan satu pesta yang sinonim dengan bandar raya Sarikei. Pameran kenderaan merupakan antara aktiviti yang sering diadakan semasa pesta nanas.

Pameran yang diadakan bukan sahaja bertujuan untuk mempamerkan kenderaan yang cantik serta unit tetapi juga menyediakan ruangan untuk beberapa pertandingan. Beberapa kategori telah dipertandingkan untuk kenderaan dua roda dan juga empat roda.

Pameran ini juga bukan sahaja untuk mengeratkan hubungan sesama individu yang memiliki minat yang serupa untuk kenderaan moden. Ia juga merupakan medan untuk mendedahkan dunia permotoran kepada masyarakat setempat. Hobi dan keseronokan diluahkan dalam bentuk karya seni melalui kenderaan. Ia merupakan sesuatu yang harus kita hargai.

Ia juga merupakan tapak yang amat sesuai untuk mendedahkan hobi ini kepada masyarakat setempat. Seringkali kita mendengar masyarakat menyalah anggap serta mengeluarkan statement serta spekulasi yang negatif terhadap individu yang meminati dunia permotoran. Perkara ini sering diluahkan dalam dunia media sosial dan ia amat menyinggung perasaan ramai peminat jentera dua roda ataupun empat roda.

Kita dinasihatkan agar membawa kenderaan dengan lebih berhemah agar tidak dikecam oleh mana-mana individu. Namun walaupun kita membawa kenderaan dengan kelajuan yang kita mampu bawa, ada juga yang berani untuk meluahkan pendapat yang negatif hobi peminat kenderaan beroda dua dan empat ini waupun semuanya mematuhi undang-undang jalanraya.

Exhaust bising lah.. lampu silau lah.. terlalu laju lah dan banyak lagi. Tidak semua pemilik kenderaan tersebut adalah orang yang jahat. Namun diingatkan juga kepada semua pencinta dunia automotif ini, janganlah modi sampai membahayakan diri dan orang lain. Jadi, berpada-padalah menyuarakan pendapat. Kita terkenal dengan budaya yang sopan, dan yang terasa dengan komentar orang di luar sana, kenalah terima dan reflek diri. Jika ada yang betul, kita cuba ubah. Namun jika tuduhan itu tak berasas, abaikan. Hehe.

Kita berharap masyarakat pada masa kini lebih matang dalam membuat spekulasi dan menulis pendapat secara terbuka melalui laman sosial.

( PS : Mungkin mereka yang cemburu dan tidak tercapai impian untuk memiliki kenderaan cantik tu lebih cenderung untuk menulis komentar yg Aggressive dan mengecam komuniti pencinta moto. HAHAHA! jangan marah )

Apa-apa pun semua kita merupakan manusia sama. Menyayangi kenderaan merupakan satu langkah yang menunjukkan rasa kesyukuran ke atas berkat yang diberikan oleh Nya. Mana-mana percintaan motor di negara ini sememangnya sayang akan kenderaan masing-masing. Cuma yang membezakan kita adalah sejauh mana rasa sayang itu dan sedalam mana rasa cinta itu. Kerana cinta dan sayang itu merupakan perkara yang berbeza. Sekian.
Antara sang Juara
Super letup!!
Siapa ada kereta antik?!
Dalam setahun, berapa kali jer dapat set volume MAX!! inilah waktunya.
Tema. Ni kulit ganas ni!!
Test turbo!!
The only liver red king!!
Local car memang kick lai!
Nombor plate pun antik! Wow..
Samurai datang mari!!

0 Comment:

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...