AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Skim Perlindungan Kasih Guru

QBE merupakan kumpulan insurans yang sudah lama bertapak di dunia. Syarikat tersebut mempunyai lebih daripada 16000 orang pekerja di Sekitar 40 buah negara dan wilayah yang mempunyai sejarah prestasi yang memberansangkan.  Guru seringkali berada dalam dilema apabila melaksanakan tugas di sekolah. Kemalangan boleh berlaku bila-bila semasa pengajaran dan pembelajaran sedang dilaksanakan. Sebagai contoh murid yang diajar semasa kelas PJ tiba-tiba mengalami kecederaan yang para disebabkan kecuaian. Guru biasanya menanggung kerugian dan membiayai kos perubatan. Guru juga berhadapan dengan tindakan yang mungkin menyebabkan mereka menggunakan khidmat Peguam. Perkara tersebut sememangnya menyebabkan guru tersebut mengalami kerugian dan menanggung kos pembiayaan untuk melindungi diri.  QBE menyediakan insurans untuk melindungi guru dan menyediakan guru untuk menghadapi situasi yang tidak diingini. Khas untuk guru dan khusus untuk menghargai guru.   Untuk maklumat yang lebih lanjut, anda boleh rujuk: +60378618400 Beralamat di:

2 Comment:

pankaj Karnwal said...

This is awesome article.
https://www.reetresult.co.in
https://www.resultview.in
https://rrbresult2016.co.in
https://www.exambaba.in
https://sabsehatke.com
2

Chrisroyston Bakum Sarawak said...

@pankaj Karnwal oh? Okay.. hehe.

Post a Comment

Tanya la apa sahaja, nanti aku cuba jawab sebagai pemalas. Thanks. +1 Luck pada yang comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...